Przepis pochodzi z książki " Pyszne 25" Anny Starmach |
Składniki (dla 3 - 4 osób):
500 ml passaty pomidorowej
150 ml śmietanki 30%
2 czerwone papryki
3 pomidory
2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżka oliwy z oliwek (ja użyłam oleju rzepakowego)
świeża pietruszka
sól, pieprz
Przygotowanie:
Passatę zagotuj w garnku. Pomidory i paprykę umyj, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę lub olej, wrzuć warzywa i smaż je ok. 10 minut, dodaj paprykę - słodką i ostrą . Składniki z patelni przełóż do garnka a następnie miksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Do zupy dodaj śmietankę, zagotuj i dopraw do smaku. Podawaj posypane świeżą, posiekaną pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz