środa, 13 sierpnia 2014

Super ciasto bez pieczenia

 
Składniki:
1 cała kostka masła - roztopiona
350g herbatników
1/2 szklanki soku z cytryny
3/4 puszki mleka skondensowanego słodzonego (ok 300ml)
300g serka mascarpone
2 szklanki owoców (np. maliny, jeżyny) + trochę do dekoracji

Przygotowanie:
Herbatniki maksymalnie rozdrobnij, połącz z roztopionym masłem. Odłóż garść masy a resztą wyłóż tortownicę - spód i do połowy jej wysokości. Sok z cytryny, serek i mleko miksuj przez około 2 minuty a następnie odłóż do lodówki na 5 minut. Połącz z owocami, wymieszaj delikatnie. Wylej masę na spód herbatnikowy. Wyrównaj powierzchnię i wysyp odłożoną wcześniej garść herbatników. Wierzch udekoruj owocami. Włóż do lodówki na około 3 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz