Składniki (spód)
3/4 paczki sucharków
Nutella - tyle ile potrzebnej będzie do sklejenia sucharków i utworzenia spodu
Składniki (reszta)
300 ml śmietanki 30%
250 g serka mascarpone
1 galaretka
Owoce (np. maliny, borówki)
Przygotowanie:
Sucharki rozdrobnij blenderem "na mąkę". Dodaj nutellę, (wyjmij ją wcześniej z lodówki) utwórz masę i wyłóż nią spód tortownicy. Włóż do lodówki.
Śmietankę ubij a następnie połącz z serkiem - delikatnie wymieszaj. Wyłóż na spód. Na masę śmietankowo-serową wyłóż owoce i zalej galaretką, która już lekko tężeje. Do galaretki użyj mniej wody niż w przepisie na opakowaniu. Włóż do lodówki do zastygnięcia a następnie przechowuj ciasto w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz