środa, 28 maja 2014

Papryka faszerowana kuskusem

Przepis pochodzi z książki "Pyszne 25" Anny Starmach
Składniki (na 3 porcje):

3 papryki
200g kuskusu
2 pomidory
50g sera feta
50g kukurydzy
1 cebula
garść czarnych oliwek
natka pietruszki

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni C. Kuskus wsyp do miski, zalej gorącą wodą i przykryj na 5 minut. Cebulę i pomidory pokrój w kostkę, oliwki w plasterki, a pietruszkę drobno posiekaj. Pokrojone składniki połącz z kuskusem. Dodaj kukurydzę i wymieszaj. Odetnij górną część papryki, pozbądź się gniazd nasiennych i nafaszeruj. Każdą paprykę posyp z wierzchu pokruszoną fetą i wstaw do piekarnika na 40 minut.

Jeśli papryka nadal będzie twarda, możesz ją dalej zapiekać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz