poniedziałek, 1 września 2014

Jabłka pod kruszonką

Przepis pochodzi z książki "Pyszne 25" Anny Starmach       



Jak wszyscy to wszyscy! Jemy polskie jabłka!:)

Składniki (na 6 kokilek):
1 kg jabłek
łyżka cynamonu
100g masła
140g mąki
90g cukru pudru

Przygotowanie:
Jabłka obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Umieść je w kokilkach i posyp cynamonem. Z masła, mąki i cukru zrób kruszonkę. Powinna mieć konsystencję "mokrego piasku". Włóż na chwilę do lodówki. Rozgrzej piekarnik do 200 st. Jabłka w kokilkach posyp równomiernie kruszonką i zapiekaj w piekarniku przez około 15-20 minut (aż wierzch ładnie się zarumieni). Wierzch możesz jeszcze lekko posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz