W naszej kuchni nadal króluje
szpinak i ser feta.
Składniki na ok. 6 naleśników:
1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
1 łyżka oliwy z oliwek
1 jajko
Woda mineralna gazowana (do
rozcieńczenia)
Olej do smażenia
Składniki na farsz:
1 opakowanie szpinaku mrożonego
1 opakowanie sera feta
2 ząbki czosnku
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzej olej, rozłam
na niej taflę zamrożonego szpinaku. Smaż do całkowitego rozmrożenia. Następnie dodaj
sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Odłóż szpinak do wystudzenia.
Następnie dodaj pokruszony ser feta. Naleśniki usmaż na rozgrzanej patelni z
olejem. Nałóż farsz na całą powierzchnię naleśników, następnie zwiń je na
kształt krokietów. Panieruj krokiety w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz