wtorek, 20 sierpnia 2013

Krokiety ze szpinakiem i serem feta




W naszej kuchni nadal króluje szpinak i ser feta.

Składniki na ok. 6 naleśników:

1 szklanka mąki

1 szklanka mleka

1 łyżka oliwy z oliwek

1 jajko

Woda mineralna gazowana (do rozcieńczenia)

Olej do smażenia

Składniki na farsz:

1 opakowanie szpinaku mrożonego

1 opakowanie sera feta

2 ząbki czosnku

Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzej olej, rozłam na niej taflę zamrożonego szpinaku. Smaż do całkowitego rozmrożenia. Następnie dodaj sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Odłóż szpinak do wystudzenia. Następnie dodaj pokruszony ser feta. Naleśniki usmaż na rozgrzanej patelni z olejem. Nałóż farsz na całą powierzchnię naleśników, następnie zwiń je na kształt krokietów. Panieruj krokiety w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz